Activiteit

Landelijke studiedag Uithuisplaatsing

16 april
Locatie: De Observant
Tijd: 10:00 tot 16:00
Type: Studiedag

Landelijke studiedag Uithuisplaatsing
16 april 2015

Uithuisplaatsing van kinderen is een van de meest ingrijpende interventies in de jeugdzorg. Incidenten als de gefilmde uithuisplaatsing van Hansje en de vermoorde broertjes uit Zeist zorgen voor extra aandacht voor deze maatregel. Bovendien beleeft de jeugdzorg roerige tijden. Niet alleen de nieuwe jeugdwet zorgt voor onzekerheid maar ook de in aantocht zijnde nieuwe richtlijnen over uithuisplaatsing, crisisplaatsing, echtscheiding en pleegzorg. Welke effecten hebben deze ontwikkelingen? Wat weten we over hechting, preventie en terugplaatsing en wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat uithuisplaatsingen, naar omstandigheden, zo goed mogelijk verlopen?

Op de studiedag over uithuisplaatsing behandelen we bovenstaande vragen en gaan we daarnaast in op risicotaxatie, de nieuwe verplichte familiegroepsplannen en goede voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep
Professionals werkzaam bij Bureau Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming, pleegzorg, Centra voor Jeugd en Gezin, maatschappelijk werk, jeugdhulpverlening, zorgaanbieders en gemeenten. Daarnaast zijn ook beleidsmakers, (kinder)rechters, professionals uit het onderwijs en andere belangstellenden van harte welkom.

Datum en locatie
De landelijke studiedag Uithuisplaatsing vindt plaats op donderdag 16 april 2015 in De Observant in Amersfoort. Na inschrijving ontvangt u een routebeschrijving.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van deze studiedag bedragen € 295,00 p.p. (excl. BTW).

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij BAMw voor maatschappelijk werkers, sociaal agogen en jeugdzorgwerkers.

Link
http://www.leidscongresbureau.nl/congres/uithuisplaatsing_2015

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.