Activiteit

Persoonlijke ontwikkeling via MBTI (Amersfoort)

11 november
Type: Training

Als zorgprofessional werk je veel met mensen. Dan is het heel prettig als je inzicht hebt in jouw communicatiestijl en die van anderen. Zoek je een opleiding persoonlijke ontwikkeling? En wil je leren hoe je de samenwerking en communicatie met cliënten en collega’s kunt verbeteren? Doe dan deze tweedaagse module ‘Persoonlijke ontwikkeling via MBTI’.

Klik hier voor meer informatie over deze tweedaagse scholing

Zelfkennis en betere communicatie met cliënt en collega

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Tijdens deze tweedaagse module maak je kennis met de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). Met deze methode kun je karaktertypologieën volgens Jung vaststellen. De Indicator beoordeelt niet, maar geeft mensen de ruimte hun onderlinge verschillen beter te begrijpen.

De MBTI wordt veel gebruikt in teambuilding-sessies en persoonlijkheidsonderzoek, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in iemands ambities en leidinggevende kwaliteiten. Artsen en arboprofessionals kunnen de methodiek toepassen bij teamtrainingen, persoonlijke ontwikkeltrajecten en in cliëntcontacten. Meer dan 50 jaar onderzoek en ontwikkeling hebben de betrouwbaarheid en validiteit van het instrument aangetoond.
Tijdens deze tweedaagse module leer je de methodiek kennen en op de juiste manier toe te passen. Je vult de MBTI-vragenlijst in. De scores worden door een expert geanalyseerd en van feedback voorzien. Zo krijg je inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Dat maakt functioneren als professional in de zorg gemakkelijker. Je leert tevens een inschatting te maken van de karaktertypes van anderen.
Daarnaast leer je hoe onvoldoende zelfkennis en onvoldoende begrip voor anderen kan leiden tot conflicten en communicatieverwarring. Je krijgt handvatten aangereikt om jouw kwaliteiten te profileren en je eigen stijl te ontwikkelen voor effectieve communicatie. In feite is dit dus een persoonlijke effectiviteit training.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • heb je inzicht in jouw persoonlijke voorkeursgedrag.
  • weet je hoe dit effect heeft op jouw communicatie met anderen.
  • heb je geoefend met het interpreteren van verschillende karaktertypen en het formuleren van bijpassende communicatiestijlen.
  • heb je praktische handvatten voor effectieve communicatie binnen je team en in cliëntcontacten.
  • heb je een persoonlijke communicatiestijl ontwikkeld.
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.