Activiteit

Dag van Zorg en Veiligheid

 

 
 
 

 
 

Lever uw bijdrage aan het programma!

Wat zou u willen horen of brengen tijdens de Dag van Zorg en Veiligheid? Heeft u een actuele casus waarmee u worstelt of presenteert u graag de resultaten van een nieuw onderzoek? Dit kan op maandag 22 mei, wanneer de Dag van Zorg en Veiligheid plaatsvindt bij Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

De Dag van Zorg en Veiligheid is een initiatief van de VNG, het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie, GGZ Nederland, de Nationale Politie, de drie Nederlandse reclasseringsorganisaties (3RO), de Raad voor de Kinderbescherming, de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de Veiligheidshuizen en meerdere Veilig Thuis-organisaties.

Professionals gaan deze dag op zoek naar nieuwe manieren van samenwerken binnen het domein van zorg, welzijn, veiligheid en straf. Welke vorm van samenwerking is het meest effectief voor de betrokken burger? Hoe regelen we dit met elkaar? We gaan hier samen met verschillende partijen mee aan de slag.

Het wordt een dag vol verrassende ontmoetingen, pittige discussies, kruisbestuivingen en bruisende activiteiten.

Programma
We verwachten 400 deelnemers. Er zijn meer dan 40 workshops in 8 verschillende paviljoens. In ieder paviljoen gaat het net even anders. Soms spreekt er een ervaringsdeskundige, vindt er een debat plaats of volgen de deelnemers een creatieve training. In andere paviljoens kan geluisterd worden naar een persoonlijk verhaal of korte presentatie. Voor wethouders en bestuurders is er een speciaal bestuurdersprogramma.

Heeft u een leuk idee?
Dit programma is van, voor en door professionals. We hebben zelf een aantal goede sprekers en interessante workshops op het oog, ook willen we graag uw creatieve ideeën horen. Wat mag er zeker niet ontbreken op de Dag van Zorg en Veiligheid? We sluiten het programma graag nóg beter aan op uw wensen.

Heeft u een goed voorstel? Dan kunt u op de knop bijdrage indienen hieronder klikken. Bijdragen die tot en met maandag 27 februari, binnenkomen maken kans om op het programma geplaatst te worden.

Op onze website kunt u de uitleg van de verschillende werkvormen en meer benodigde informatie vinden.

Welke bijdrage zoeken wij?
Tijdens de Dag van Zorg en Veiligheid kiezen deelnemers ter plekke waar zij naartoe gaan. Heeft u een onderwerp dat niet mag ontbreken? Zorg er dan voor dat dit interessant wordt gebracht. Uw bijdrage trekt de meeste bezoekers, als:

  • het verhaal inhoudelijk relevant is en aansluit bij het thema
  • u een creatief en innovatief idee heeft welke aansluit bij de gekozen werkvorm
  • de bijdrage ingaat op vragen die leven bij de doelgroep
  • u samenwerkt met minimaal één andere partij; dit kan bijvoorbeeld een gemeente, school of een andere organisatie zijn
  • een betrokken burger een bijdrage levert op de dag zelf.

We zijn niet op zoek naar bijdragen met commerciële uitgangspunten.

 Bijdrage indienen  

Uiterlijk medio maart hoort u van ons of wij uw bijdrage kunnen plaatsen. Bij grote belangstelling kan het zo zijn dat we een selectie moeten maken. Deze selectie wordt gemaakt aan de hand van de criteria die u heeft gelezen onder ‘Welke bijdrage zoeken wij?’.

Wij kijken uit naar uw creatieve ideeën en zet vooral deze dag alvast in uw agenda!

Met vriendelijke groet,
Congresteam de Dag van Zorg en Veiligheid

 
 
 
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.