Activiteit

Leergang Ketenregie

Bewust en strategisch kunnen interveniëren in dynamische ketens en netwerken; dat is het doel van
de Leergang Ketenregie. Steeds meer mensen hebben de verantwoordelijkheid om maatschappelijke opgaven aan te pakken met anderen waar zij geen directe leiding over hebben, aangezien zij in dienst zijn bij andere organisaties. Voor deze regisseurs organiseert Erasmus Academie vanaf 20 maart 2015 voor de zevende keer de succesvolle Leergang Ketenregie. 

Een oud-deelnemer over de leergang: “Learning on the job in optima forma wat mij betreft. Mijn handelingsrepertoire is uitgebreid en mijn effectiviteit als ketenregisseur is merkbaar toegenomen”.

Inhoud

De leergang Ketenregie in het publiek-maatschappelijke domein bestaat uit zes bijeenkomsten van één dag. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst wordt een kick-off sessie georganiseerd. Deze sessie is gericht op de onderlinge kennismaking en geeft u verdere toelichting op de doelstellingen, aanpak en opbouw van de opleiding. De leergang wordt afgesloten met een beknopt essay, waarin u de stof betrekt op uw eigen opgave, organisatie en/of functioneren.

De opbouw van de leergang is zo gekozen dat gedurende de opleiding het accent verschuift van strategisch naar operationeel, en van mindset en inzicht naar instrumenten en vaardigheden.

De thema’s van de zes bijeenkomsten:

1. Waarom werken in Ketens en Netwerken?
2. Strategisch Interveniëren
3. Politiek en bestuur
4. Uitvoering organiseren
5. Governance in netwerken en ketens
6. Horizontaal leiderschap

Geplaatst door:
Janine Goedegebuur

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.