Activiteit

Psychopathologie bij kinderen

13 november
Locatie: NSPOH, Utrecht
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Cursus

Als jeugdarts krijg je in toenemende mate te maken met vragen over psychopathologie bij kinderen. Bij de veranderingen die de transitie jeugdzorg teweeg brengt, wordt vaker een beroep gedaan op jouw expertise. Wil jij leren hoe je adviseert, verwijst en begeleidt bij (vermoedens van) kinderpsychiatrische aandoeningen? Doe dan deze tweedaagse module.

Wat je leert Het kinderpsychiatrisch onderzoek

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren. De tweede dag van deze module is onderdeel van de profielopleiding Jeugdgezondheidszorg (1e fase M&G). Ben je aios en wil je je voor de eerste dag aanmelden? Vermeld dit dan bij inschrijving. Dan wordt de helft van het tarief in rekening gebracht.

Tijdens deze tweedaagse module gaan we in op de kinderpsychiatrische anamnese en het onderzoek door de jeugdarts. We beantwoorden onder meer de volgende vragen: hoe herken je de meest voorkomende psychopathologie bij kinderen en jeugdigen, zoals angst, depressie en tics? Hoe voer je het kinderpsychiatrisch onderzoek uit? En op welke wijze verwijs je? Tevens oefen je gesprekvaardigheden hierover met ouders, jeugdigen en school.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • weet je hoe je het kinderpsychiatrisch onderzoek in de JGZ setting kunt uitvoeren.
  • herken je depressieve klachten bij jeugdigen.
  • weet je welke co-morbiditeit aanwezig kan zijn.

Meer weten over deze tweedaagse nascholing? Klik op Psychopathologie bij kinderen

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.