Activiteit

‘Cool’ groen’

09 mei
9 mei 2019
Symposium
5 maart 2019 | 1 minuut lezen

programma voor het netwerksymposium ‘Cool’ groen’. Datum 9 mei 2019. Locatie Utrecht.

Dit symposium gaat over groen in de wijk en over hitte in de stad. Het symposium is geschikt voor personen werkzaam bij gemeenten, provincie, adviesbureaus, GGD'en , kennisinstellingen. Vooral personen die zich bezig houden met de ontwikkelingen in de gebouwde omgeving en met groen, water en het klimaatbestendig maken van gemeenten zullen aan hun trekken komen.

 

Het ochtenddeel gaat over het door ZonMw gefinancierd onderzoeksproject ‘Groen in de wijk’. In dit project is onderzocht hoe bewoners, deskundigen op het gebied van gezondheid en groen tegen groen in de wijk aankijken. Bewoners vinden groen mooi, het park aantrekkelijk of de straat te stenig. De groenbeheerder van de gemeente vindt goed onderhoud belangrijk. De gezondheidskundige van de GGD waakt voor negatieve effecten op de gezondheid. Hoe vinden deze groepen elkaar bij het inrichten van de wijk met groen? In het middagdeel gaan we in op het probleem van hitte in de stad. Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van vooral kwetsbare inwoners? En hoe kunnen we onze steden hittebestendiger maken met groen en water? Ontwerpbureaus bieden inzicht en inspiratie in deze opgave. Niet alleen praktijk van hittebestendig inrichten van steden en wijken komt aan de orde, maar ook die van hittebestendig bouwen. En hoe kunnen we zorgen dat inwoners zich beter kunnen aanpassen aan hitte? In plenaire lezingen en interactieve workshops brengen we wetenschap en praktijk samen om te leren over kwetsbaarheidskaarten en ontwerpopgaven.  

 

Je kunt je opgeven via deze link: aanmelden

 

Er zijn geen kosten aan het symposium verbonden. De Academische Werkplaats Milieu en Gezondheid neemt de kosten voor haar rekening. 

De locatie is vlakbij station Utrecht Lunetten. Parkeren is ook geen probleem in de buurt.

Locatie

Zwarte Woud 2
3524 SJ Utrecht
HomeThema'sProfessionals