Activiteit

Basisdataset JGZ: betere registratie voor betere zorg

02 oktober
Online thuis / NSPOH
2 oktober 2020
09:30 tot 12:30
Training
19 november 2019 | 1 minuut lezen

Als professional in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) krijg je te maken met de basisdataset JGZ. Wil jij je kennis over deze registratiemethode vergroten? Wil je leren hoe je de functies van de BDS JGZ kunt inzetten om jouw rol als JGZ-professional te bevorderen? En de samenwerking met andere partijen te vergemakkelijken? Doe dan deze module van één dagdeel.Meer weten hierover? Klik op: Basisdataset JGZ: betere registratie voor betere zorg

Wat je leert

Betere registratie voor betere jeugdgezondheidszorg

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Informatisering raakt aan steeds meer aspecten van het werk in de jeugdgezondheidszorg. De basisdataset Jeugdgezondheidszorg (BDS JGZ) vormt de inhoudelijke basis voor het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD-JGZ). Met de BDS JGZ wordt cliëntinformatie gestandaardiseerd en gestructureerd. Daardoor worden medisch dossiers overdraagbaar, wat de kwaliteit van de jeugdgezondheidszorg ten goede komt.

In deze module gaan we dieper in op de mogelijkheden, maar ook de beperkingen van de BDS en het DD-JGZ. We bespreken de huidige ontwikkelingen van digitale platforms en cliëntportalen. Bovendien krijg je actuele informatie aangereikt over ‘Jeugd in Beeld’, de databank met geanonimiseerde gegevens over de groei en ontwikkeling van 0 tot 19- jarigen. Ten slotte krijg je de gelegenheid om vragen aan de docenten te stellen over de BDS JGZ in brede zin.

De leerstof wordt behandeld via een interactief college en discussies over de toekomstige inrichting van het DD-JGZ en de Jeugd in Beeld-databank.

Na afloop van deze module van één dagdeel:

  • ben je bekend met de basisdataset JGZ.
  • ken je de voordelen en beperkingen ervan voor zowel de professional als het kind.
  • weet je hoe je de functies van de BDS JGZ inzet ter versterking van jouw rol en ter verbetering van de samenwerkingsmogelijkheden met andere partijen.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Tanja Geerdes-Maas, adviseur bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

Voor wie

Voor JGZ-professionals.

26 november 2019

Oeps; er wordt in de tekst gesproken over jeugdzorg ipv de jeugdgezondheidszorg. 

HomeThema's