Activiteit

Focus op hechting

13 mei
13 mei 2020
09:30 tot 16:30
Cursus
21 februari 2020 | 1 minuut lezen

In het kort

Ben jij jeugdarts (in opleiding) of arts M&G en wil jij je verdiepen in de relatie tussen ouder en kind? Volg dan de training Focus op hechting. Deze training is ontwikkeld door drs. Paulien Kuipers, GZ-psycholoog/kinderpsycholoog bij St. Kinderleven. Meer informatie vind je via Focus op hechting.

Wat je leert Krijg inzicht in het belang van een goede band tussen ouder en kind

Binnen deze training worden handreikingen gedaan om de relatievorming tussen ouders en kind positief te beïnvloeden: in de omgang van de ouder met de baby, in het gesprek met de ouder(s) of in het gesprek met ouder(s) én kind.

Met behulp van taal – de goede woorden – kunnen ouders en kind begeleid worden om de weg naar elkaar terug te vinden, ruim voordat er sprake is van verregaande verwijdering. Dit ‘helpen hechten’ kan plaatsvinden binnen het dagelijkse werk van de professional: er hoeven geen nieuwe werkzaamheden bij te komen.

Tijdens de training zetten we diverse werkvormen in, waaronder een (interactief) hoorcollege, eigen casuïstiek en rollenspellen.

Na afloop van deze training:

  • heb je inzicht in het grote belang van een positieve band tussen ouder(s) en kind.
  • kun je aan de hand van het één-gespreksmodel de band tussen ouder(s) en kind beïnvloeden.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren experts uit de praktijk. De module is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Paulien Kuipers.

Voor wie

Voor jeugdartsen KNMG en in opleiding.

Locatie

Churchilllaan 11,10e etage
3527 GV Utrecht
Nederland
HomeThema'sProfessionals