Activiteit

Krachtenveldanalyse: maak strategisch gebruik van je netwerk

30 november t/m: 30-11-2020
30 november 2020
09:30 tot 16:30
Cursus
7 augustus 2020 | 1 minuut lezen

Wil je een strategie leren ontwikkelen om je doelen in het sociale domein te bereiken? Dat kan door het maken van een methodische krachtenveldanalyse.  Hoe je dat doet, leer je in deze module. Meer informatie en inschrijven? Klik op Krachtenveldanalyse: maak strategisch gebruik van je netwerk.

Wat je leert Analyseer je krachtenveld en ontwikkel beïnvloedings- en benaderingsstrategieën

Als professional in de publieke en arbeidsgezondheid heb je in projecten vaak een coördinerende en sturende rol, ook als je een bepaald gezondheidsprobleem, product of dienst onder de aandacht brengt en steun daarvoor creëert. Het benaderen en uitoefenen van invloed verloopt vaak met hindernissen. Het vraagt van jou dan ook een goede voorbereiding en tactiek. Het is dan handig als je werkt en denkt in termen van krachtenvelden. In deze praktische module leer je hoe je je krachtenveld verkent en hoe je je kunt verplaatsen in sleutelpersonen. Dat helpt je om inhoud en proces aan elkaar te verbinden. Je leert meervoudig te kijken, waardoor je andere dingen gaat zien. Vervolgens leer je deze analyse vertalen naar de praktijk en ga je met je eigen vraagstuk  aan de slag.

Na afloop van deze module

  • heb je inzicht in het hoe, wat en waarom van het maken van een krachtenveld.
  • kun je de belangrijkste aspecten van een krachtenveldanalyse benoemen.
  • kun je het instrument krachtenveldanalyse toepassen om de verschillende doelen en belangen van actoren te onderscheiden.
  • kun je aangeven wat mogelijke beïnvloedingsstrategieën zijn bij het onder de aandacht brengen van een onderwerp bij relevante personen en partijen.
  • kun je de stappen voor je eigen strategisch voorstel verder uitwerken.

Voor wie

Professionals in de publieke en arbeidsgezondheid.

Docent

Drs. Myriam (M.S.) Gijsbers-van Pesch.

HomeThema's