Activiteit

Informatiebijeenkomst wijzigingen Wet publieke gezondheid (Infectieziektebestrijding)

05 september
Locatie: RIVM, Bilthoven
Type: Bijeenkomst

Op maandag 5 september aanstaande organiseert het CIb/RIVM een informatiebijeenkomst over de wijzigingen in de Wpg. De bijeenkomst vindt plaats van 14:00 tot 16:00 uur bj het RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. Zaal T 0.07.

Op 17 mei jl. heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel tot wijziging van de Wet publieke gezondheid aangenomen (bijlage). Hiermee worden de veiligheidsregio, de voorzitter van de veiligheidsregio, en de 'directeur publieke gezondheid' als hoofd van de GGD en de GHOR in de wet geïntroduceerd. Voor de GGD'en heeft dit organisatorische gevolgen; voor het RIVM-CIb lijkt dit slechts beperkte gevolgen te hebben voor de bestrijding, maar het is wel van belang om kennis te hebben van de gewijzigde lokale/regionale bestrijdingsbevoegdheden bij ernstige uitbraken (A-ziekten). Daarnaast is er enige wijziging in de lijst van meldingsplichtige ziekten.

• Door mr. Bas Pinxteren van VWS / Wetgeving en Juridische Zaken zal een toelichting worden gegeven op de achtergrond en portee van de wetswijziging.
• Vanuit de GGD'en/GGD Nederland zal een toelichting worden gegeven op de praktische implicaties voor de bestrijding lokaal/regionaal.
• De afdeling LCI van het CIb zal een reactie geven op de implicaties voor de landelijke bestrijdingsstructuur.
• De afdelingen Epidemiologie en LCI van het CIb geven gezamenlijk een korte toelichting op de gewijzigde meldingsplichten.
• Gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Aanmelding voor deze bijeenkomst (naam en organisatie) kunt u svp vóór 1 september sturen aan het CIb secretariaat, Sabine Silva: sabine.silva@rivm.nl.

Bijlagen

  • (56 KB)
  • (20 KB)
  • (50 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.