Activiteit

Symposia De Groene Golflengte

05 september t/m: 06-09-2012
Locatie: zendgebouw van Radio Kootwijk
Type: Evenement

De Groene Golflengte is een podium voor nieuwe denkwijzen, concepten en oplossingsrichtingen voor de omgang met natuur en landschap. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan Groene Golflengte. Dit jaar zal aandacht worden besteed aan de thema’s ‘Biobased Energy’ en ‘Gezondheid & Natuur’. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u snel in op www.groenegolflengte.nl! Het evenement vindt plaats op 5 & 6 september 2012 in het zendgebouw van Radio Kootwijk.

Biobased Energy, woensdag 5 september

Bij het onderhoud van het landschap komen veel bijproducten vrij, die vaak tegen betaling worden afgevoerd. Deze biomassa heeft waarde. Investeerders en ondernemers ontdekken steeds vaker mogelijke verdienmodellen. We koppelen verschillende partijen om te komen tot een gezamenlijk agenda voor de ontwikkeling van ideeën op het gebied van bio-energie en bio-producten. Daarbij zoeken we naar mogelijkheden om vraag en aanbod te koppelen.

De dag richt zich op natuur en landschapsbeheerders, (lokale) energiebedrijven en bedrijven die zich richten op biobased producten en de verwerking.

Enkele inspirerende inleiders zullen de aftrap geven voor verschillende masterclasses:

- Energie uit biomassa: levert slim beheer van het landschap, naast een mooier landschap eveneens energie op? Hier wordt ingegaan op de hoogwaardige verwerking van restproducten als gras en kruiden.

- Energie uit biomassa: wat kan houtproductie betekenen voor de biobased economy?

- Ontwikkelen van energieketen: Hoe organiseer je de biomassa en de afnemers van je product en hoe zit het met de concurrentie?

Gezondheid & Natuur, donderdag 6 september

Gezondheidskosten reizen de pan uit. En met de gezondheidskosten lopen ook de kosten van arbeidsverzuim op. Het goede nieuws is dat voor al deze aandoeningen geldt dat bewegen helpt. Liefst in een groene omgeving! We brengen de gezondheidswereld en de groene wereld bij elkaar, informeren elkaar en gaan op zoek naar commitment voor een gezamenlijke agenda voor onderzoek.

Deze dag richt zich op zorgverzekeraars, artsen-, fysiotherapie- en patiëntenverenigingen, medisch bedrijfsleven, natuurorganisaties, beleidsmakers en onderzoekers uit de gezondheids- en natuurwereld.

Enkele inspirerende inleiders zullen de aftrap geven voor verschillende masterclasses:

- Gezonde stad – gezonde wijk: hoe ziet de gezonde wijk eruit?

- Fysiotherapie in de natuur: zijn er fysiotherapeutische behandelingen die ook in het groen plaats kunnen vinden?

- Gezondheid en omgevingsrisico’s: welke omgevingskenmerken spelen een rol in versnellen of vertragen van overdracht van ziekten?

- Gezond-natuurlijke publiek-private samenwerking: op welke wijze kunnen partijen uit de gezondheidssector en groene sector elkaar versterken?

Debat

Beide themadagen worden afgesloten met een maatschappelijk debat. De deelnemers, maatschappelijke organisaties en politiek debatteren naar aanleiding van de uitkomsten van de masterclasses. Aanbevelingen uit Groene Golflengte worden aangeboden aan de formateur.

Organisatie en inschrijving

Groene Golflengte is een gezamenlijk initiatief van Alterra Wageningen UR en  Staatsbosbeheer en GreenAlert.

Voor meer informatie kijk op www.groenegolflengte.nl

Geplaatst door:
Alexander Schinkel

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.