Nieuwsbericht

Leerlingen Lelystad gaan voor een Gezonde School

20 september 2018 | 1 minuut lezen

Leerlingen van Scholengemeenschap Lelystad deden woensdag -letterlijk- de aftrap van het nieuwe Gezonde School-jaar. Samen met zijn mentorklas luidde Gezonde School-coördinator Arjen van der Meulen het nieuwe jaar in.

'Een jaar vol kansen voor de middelbare school om het Gezonde School-vignet te behalen op het thema Welbevinden', aldus Gezonde School-adviseur Elke van Huffelen van GGD Flevoland.

Tijdens de aftrap schoten de leerlingen hun Gezonde School-ballen recht op hun doel af, met als achterliggende gedachte: 'Hoe maken wij onze school gezonder?', wat ook meteen het doel is van de Gezonde School-aanpak. Op acht thema’s zijn themacertificaten te behalen, waarbij de scholen moeten laten zien dat zij aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen. Is dit het geval, dan mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Ieder thema bestaat uit vier pijlers. Zo is het voor het thema Welbevinden noodzakelijk om activiteiten te organiseren op het gebied van Gezondheidseducatie, Fysieke en sociale omgeving, Signaleren en Beleid. De lokale adviseurs van GGD Flevoland ondersteunen de scholen om planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van de leerlingen. Van Huffelen: 'Hierbij sluiten we aan bij wat een school al allemaal doet'.

De SGL heeft een aantal jaren geleden het schoolplein rookvrij verklaard en het rookhok weggehaald. Met het gebruik maken van het ondersteuningsaanbod van GGD Flevoland is de Lelystadse school goed op weg om haar leerlingen een gezonde, veilige omgeving aan te bieden.

Luister hier naar GGD Flevoland-Projectleider Renate Spruijt waarom een gezonde leefstijl meer is dan het verbieden van een roze koek: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/163908/aftrap-voor-nieuw-jaar-gezonde-school

HomeThema's