Nieuwsbericht

In het nieuws: gewicht, Home-Start, brandwonden

Op 4 oktober 2018 geplaatst door

Kleren uit bij verbranding

De brandwondenstichting heeft het EHBO-advies bij een verbranding met hete vloeistoffen gewijzigd. Het advies is nu om kleding zo snel mogelijk te verwijderen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het niet verwijderen van de kleding meer schade aanricht dan het wel verwijderen.

Informatie voor ouders:

Gebruik van Home-Start verdubbeld in tien jaar

In Nederland hebben 40.000 ouders van Home-Start vrijwilligers ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de informele preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Informatie voor ouders:

Omtrek bovenarm meet overgewicht en obesitas bij kinderen

Uit onderzoek van het Amsterdam UMC blijkt dat je het gewicht van een kind kunt bepalen door de omtrek van de bovenarm te meten. Kinderen hoeven zich dan niet meer uit te kleden.

Informatie voor ouders:

Informatie voor kinderen:

Meer kinderen met krentenbaard

Huisartsen zien dit jaar meer kinderen met krentenbaard dan normaal, meldt onderzoeksinstituut Nivel. Thuisblijven helpt niet. Een kind is namelijk al besmettelijk voordat er klachten ontstaan.

Informatie voor ouders:

Hoge consumptie energiedrankjes onder jongeren

1 tot 2% van de jongeren drinkt regelmatig 3 of meer blikjes energiedrank per dag, blijkt uit onderzoek van het rivm. Om de hoge consumptie bij deze groep jongeren tegen te gaan, zouden de Jeugdgezondheidszorg en (kinder)artsen het gebruik (nog) beter kunnen signaleren. Dat gebeurt bijvoorbeeld door dit onderwerp aan te kaarten bij het ‘contactmoment’ met middelbare scholieren van de Jeugdgezondheidszorg.

Informatie voor ouders:

Informatie voor jongeren:

Meer druk op partnerrelatie bij tweede kind

Uit onderzoek van het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden blijkt dat de geboorte van een tweede kind de partnerrelatie nog meer onder druk zet dan de geboorte van een eerste kind.

Informatie voor ouders:

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.