Nieuwsbericht

Nieuw: Wat werkt dossier gecombineerde leefstijlinterventie

23 mei 2019 | 1 minuut lezen

Hoe kunnen zorg- en beweegprofessionals en beleidsmakers succesvol aan de slag met de gecombineerde leefstijlinterventies voor behandeling van overgewicht bij volwassen? Je leest het in het nieuwe RIVM Wat werkt dossier dat staatssecretaris Paul Blokhuis op 22 mei online zette op Loketgezondleven.nl.
Met de gecombineerde leefstijlinterventie, die sinds 2019 valt onder de basisverzekering, werken volwassenen aan hun leefstijl met aandacht voor gezonde voeding, bewegen en factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden (bijvoorbeeld stress en slaapgebrek). Huisartsen en specialisten kunnen mensen met ernstig overgewicht doorverwijzen naar deze leefstijlinterventie.
Momenteel voldoen de Beweegkuur, Coaching op Leefstijl (CooL) en SLIMMER aan de voorwaarden voor vergoeding. Maar niet in elke regio is al een gecombineerde leefstijlinterventie gestart. Ook worden patiënten nog maar beperkt doorverwezen. Bij gemeenten en (zorg)professionals bestaan vragen over wat de interventie inhoudt en hoe men er lokaal mee aan de slag kan gaan.

Voor hen zet het Wat werkt dossier belangrijke feiten en werkzame elementen van de leefstijlinterventie op een rij. Ook bevat het dossier achtergrondcijfers over overgewicht bij volwassenen. Daarnaast biedt het dossier handvatten voor gemeenten, zorggroepen, huisartsen en zorgaanbieders, waarmee zij deze preventieve aanpak samen efficiënt en laagdrempelig kunnen organiseren. Naar het Wat werkt dossier op Loketgezondleven.nl.

HomeThema'sProfessionals