Nieuwsbericht

20 jaar preventieonderzoek

27 augustus 2019 | 1 minuut lezen

20 jaar preventieonderzoek

 

Al 20 jaar zet ZonMw in op preventieonderzoek. Samen met onderzoekers, beleidsmakers, onderwijsinstellingen, gemeenten en professionals en met burgers zelf. Om dit jubileum te vieren, is de publicatie ‘20 jaar preventie bij ZonMw’ verschenen. Hierin komen de opbrengsten aan bod op het gebied van preventie in de wijk, op scholen en op het werk. Maar ook de gecombineerde leefstijlinterventie en kennisinfrastructuren. Je leest hoe is geanticipeerd op ontwikkelingen, is bijgedragen aan bruikbare resultaten die impact hebben in de samenleving en hoe daar de komende jaren mee verder wordt gegaan.

 

Alles over seks

De bevordering van seksuele gezondheid kent een lange geschiedenis in Nederland. Met de maatschappelijke uitdagingen van nu veranderde ook de preventie. Het gaat nu ook om ‘gezond opgroeien’ en ‘onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap’. Meer hierover lees je in het hoofdstuk ‘Alles over seks!’.

 

Alles komt samen in de wijk

Gezondheid, gezond gedrag en kunnen meedoen worden beïnvloed door de sociale en fysieke omgeving en de sociaaleconomische status van mensen. De directe leefomgeving, inclusief de voorzieningen, creëren kansen op of belemmeringen voor gezondheid. Meer hierover lees je in het hoofdstuk ‘Alles komt samen in de wijk’.

 

Download de publicatie of kijk voor meer informatie op www.zonmw.nl/20jaarpreventie.    

HomeThema'sProfessionals