Nieuwsbericht

Stichting Opvoeden.nl onderdeel van drie ZonMw-aanvragen

12 november 2019 | 1 minuut lezen

Op dit moment lopen er drie projectaanvragen bij ZonMW waar Stichting Opvoeden.nl deel van uitmaakt. We zijn voornamelijk betrokken als adviseur ouderbetrokkenheid, waarvoor we het Landelijk Ouderpanel inzetten. We kijken ook naar de verbinding met en vertaling naar de betrouwbare opvoedinformatie. Hieronder lichten we de projecten toe. We hopen dat deze initiatieven gehonoreerd worden!

Charge your Brainzzz 2.0 – Vrije Universiteit Amsterdam

Charge Your Brainzzz 2.0 is een interventie gericht op het stimuleren van gezond slapen bij adolescenten. In dit project wordt een eerder door de hersenstichting ontwikkelde educatief lespakket Charge Your Brainzzz doorontwikkeld. Bij deze doorontwikkeling staat een participatieve aanpak centraal waarbij adolescenten en ouders betrokken worden.

Effectiviteitsonderzoek Shantala Babymassage – TNO

In dit project wordt onderzocht wat de effecten van babymassage zijn op de sensitiviteit van moeder, de groei en ontwikkeling van het kind en de stress van de moeder. Interventiepartners zijn CJG Rijnmond en JGZ Kennemerland.

Effectiviteitsonderzoek naar interventies tijdens de zwangerschap – Radboud MC

RadboudUMC, Erasmus MC, gemeente Amsterdam en stichting Babywerk willen de effectiviteit onderzoeken van twee interventies die tijdens de zwangerschap aangeboden worden om ouders voor te bereiden op het ouderschap.

HomeThema'sProfessionals