Nieuwsbericht

Animatiefilm en folder ‘Seksueel en gender-gerelateerd geweld’ beschikbaar in meerdere talen

10 december 2019 | 1 minuut lezen

Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) Nederland, Arq Nationaal Psychotrauma Centrum, Rutgers en Pharos hebben een animatiefilm en folders ontwikkeld over seksueel en gender-gerelateerd geweld (sexual and gender based violence (SGBV)):

-      In de animatiefilm wordt uitgelegd wat SGBV is. De film is gemaakt voor mensen met een migratieachtergrond en is met ondertitels beschikbaar in het Nederlands en 22 andere talen.

-      In de folder wordt uitgelegd wat SGBV is en waar informatie en ondersteuning te vinden is in Nederland. De folder is ontworpen voor migranten. De folder is op dit moment alleen nog beschikbaar in het Engels en binnenkort ook in het Nederlands, Arabisch en Tigrinya.

PROTECT-project
De animatiefilm en folder zijn ontworpen in het kader van het (internationale) PROTECT-project. Dit project startte op 1 oktober 2018 en eindigt 31 december 2019. IOM Nederland, Arq Nationaal Psychotrauma Centrum, Rutgers en Pharos werken binnen het project samen om vluchtelingen, migranten en asielzoekers die in aanraking komen met SGBV beter te kunnen ondersteunen binnen de bestaande hulpverlening. Dit project wordt uitgevoerd in 12 Europese landen.

HomeThema's