Nieuwsbericht

Meer instroomplaatsen voor IZB beschikbaar voor opleiding arts Maatschappij en Gezondheid 2014

25 juli 2013 | 1 minuut lezen

GGD Nederland heeft samen met ActiZ en KAMG het toewijzingsvoorstel met betrekking tot instroomplaatsen voor de opleiding arts Maatschappij en Gezondheid voor 2014 opgesteld. Het voorstel is op 15 juli jl. aan het ministerie van VWS aangeboden. Het ministerie zal uiterlijk 15 augustus het verdeelplan met betrekking tot de instroomplaatsen vaststellen. Vervolgens zal het ministerie naar verwachting begin september 2013 de instellingen uitnodigen de subsidieaanvraag (ook voor de doorstroom) te doen. De subsidieaanvraag moet vóór 1 oktober 2013 bij het ministerie ingediend zijn.

 

GGD Nederland heeft alle betreffende instellingen terugkoppeling gegeven over de aantallen aangevraagde en toegewezen instroomplaatsen. In totaal zijn 112 instroomplaatsen toegewezen. Specifiek voor het profiel infectieziektebestrijding (IZB) geldt dat meer instroomplaatsen zijn aangevraagd dan oorspronkelijk beschikbaar gesteld door het ministerie: 21 plaatsen waren aangevraagd ten opzichte van 14 beschikbare plaatsen. Het ministerie heeft echter toestemming gegeven om 7 extra instroomplaatsen IZB op te nemen.

Naast de instroomplaatsen voor IZB zijn nog 86 plaatsen voor JGZ toegewezen, 3 plaatsen voor medische milieukunde en 2 voor TBC.

HomeThema'sProfessionals