Nieuwsbericht

CenteringPregnancy voor Eritrese vrouwen wint de Avicennaprijs 2020

11 november 2020 | 1 minuut lezen

CenteringPregnancy voor Eritrese vrouwen wint de Avicennaprijs 2020. Dit maakte de jury dinsdagmiddag 10 november bekend tijdens het online congres van de afdeling Transculturele Psychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Jury Avicennaprijs: ‘CenteringPregnancy voor Eritrese zwangeren is een belangrijk project voor zwangere vrouwen die nog maar kort in Nederland zijn en voor wie extra steun, van elkaar en van een verloskundige, een grote meerwaarde heeft.’

Stichting Avicenna looft deze stimuleringsprijs om de twee jaar uit, aan een project dat een bijzondere bijdrage levert aan het verbeteren van de gezondheid van mensen met een migratieachtergrond in Nederland.

CenteringPregnancy is een innovatieve en gelijkwaardige manier van preventie en zorg, die aansluit bij de belevingswereld van de vrouwen en ingaat op hun vragen over gezondheid en leefstijl. In 10 bijeenkomsten gaan 15 zwangere vrouwen en de begeleiders met elkaar in gesprek over alle relevante thema’s met betrekking tot zwangerschap, bevalling, gezondheidszorg en het leven met een kind in Nederland.

Lees hier verder voor meer informatie.

HomeThema's