Nieuwsbericht

Documentaire Goedemorgen Toekomst over 100-jarigen succesvol!

22 oktober 2013 | 1 minuut lezen

GGD Zeeland maakte in samenwerking met de provincie Zeeland en Telecombedrijf DELTA Goedemorgen Toekomst,  een prachtige documentaire, waarin het leven van 100-jarigen centraal staat. Het thema van de ouderenzorg kreeg daarmee een gezicht.

Zeeland, en met name Zeeuws Vlaanderen kent een groot aantal 100-jarigen. Hoe verloopt hun leven? Welke uitdagen gaan ze aan en op welke wijze geven ze hun leven vorm? In het eerste deel van hun bestaan, bood de maatschappij minder zorg dan vandaag en waren zelfredzaamheid en samenredzaamheid een gegeven. Ogenschijnlijk nieuwe woorden uit ‘onze’ tijd, maar ooit pure noodzaak. In hun latere leven ontwikkelde de gezondheidszorg zich tot het punt waarop we nu staan en waarop zich opnieuw grote veranderingen ontvouwen.

Welke kant gaan we op? In deze nieuwe tijd, waarin de maatschappij sterk verandert onder invloed van andere financiële kaders, een terugtredende overheid en een zich razendsnel ontwikkelende technologie. Gaat deze technologie ons redden? Is burgerkracht realiseerbaar en wordt dit straks tastbaar?

De onder regie van de bekende filmmaker Kees Hin geproduceerde film geeft niet de antwoorden, maar geeft een (tijds)beeld waaruit we zelf de antwoorden kunnen destilleren.

Goedemorgen Toekomst werd tijdens filmfestival Film by the Sea genomineerd voor Beste Zeeuwse film en is er in september, voor volle zalen zeven keer vertoond. Zie www.filmbythesea.nl . De komende periode wordt de film benut in diverse andere settings en er liggen plannen voor een televisie-uitzending.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de trailer op www.goedemorgentoekomst.nl .

Vragen of opmerkingen? Bel of mail Arjan van Schaik, GGD Zeeland

HomeThema'sProfessionals