Nieuwsbericht

Lancering Broedplaats Opvoeden.nl op GGD Kennisnet

24 februari 2014 | 1 minuut lezen

Op GGD Kennisnet is de ‘Broedplaats Opvoeden.nl’ gelanceerd. Hier vinden professionals dezelfde gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid als op de website www.cjg.nl. De broedplaats is echter interactief: wie vanuit zijn expertise aanvullingen of verbeteringen heeft, kan dat laten weten. Zo groeit de basisbron voor ouders met waardevolle praktijkkennis van professionals.

Professionals kunnen gebruikmaken van de gevalideerde informatie tijdens hun werk, of ouders en opvoeders ernaar verwijzen. Maar ze worden ook van harte uitgenodigd om op de informatie te reageren. Als zij bepaalde onderwerpen missen of suggesties hebben voor verbetering, kunnen ze dat laten horen.

‘Trots op samenwerking’
Els Verkerk (directeur Stichting Opvoeden.nl) en Saskia Boeker (programmamanager Kwaliteit GGD Nederland) zijn trots op de samenwerking. Boeker: “Die is erg belangrijk voor het leveren van betrouwbare opvoedinformatie aan ouders en opvoeders.” Verkerk vult aan: “Ouders goed én eenduidig informeren kan alleen door samenwerking. De medewerking en betrokkenheid van professionals is voor ons onmisbaar.”

Andere kennisplatforms?
Stichting Opvoeden.nl streeft ook naar samenwerking met andere kennisplatforms voor professionals. De stichting heeft hierover al gesproken met onder andere het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), ActiZ en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

GGD Kennisnet
GGD Kennisnet is bedoeld voor uitwisseling tussen professionals in de publieke gezondheidszorg. Via het netwerk van GGD Kennisnet kunnen alle 10.000 medewerkers bij GGD'en en andere professionals informatie uitwisselen en kennis delen op het gebied van de publieke gezondheidszorg. Bezoek de broedplaats van Opvoeden.nl en GGD Kennisnet. Bezoek ook de website cjg.nl, met alle gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

HomeThema'sProfessionals