Nieuwsbericht

Stichting Opvoeden.nl en Ouders Online: opvoeden is óók mediaopvoeding

14 april 2016 | 1 minuut lezen

Stichting Opvoeden.nl en Ouders Online lanceerden op 1 april de vernieuwde website Mediaopvoeding.nl. Hier kunnen ouders en professionals vragen stellen over het mediagebruik van kinderen van 0 tot en met 18 jaar. De vernieuwde website is één van de resultaten van de samenwerking tussen Stichting Opvoeden.nl en mediadeskundigen.

Vernieuwde website Mediaopvoeding.nl

Op 1 april lanceerde Stichting Opvoeden.nl met Ouders Online de vernieuwde website Mediaopvoeding.nl. Hier kunnen ouders en professionals vragen stellen aan deskundigen over mediagebruik van kinderen van 0 tot en met 18 jaar. De adviezen die gegeven worden, verwerken we in de informatie van Opvoeden.nl en daarmee ook op alle websites die deze opvoedinformatie afnemen. Andersom worden de adviezen aangevuld met links naar bijpassende teksten van Opvoeden.nl.

Ontwikkeling conversatiestarters voor ouders

Om ouders te laten nadenken over de rol van media in hun gezin en hen te stimuleren om hierover in gesprek te gaan, ontwikkelen Stichting Opvoeden.nl, Bureau Jeugd & Media en Ouders Online dit jaar conversatiestarters. Dit zijn korte prikkelende berichten, verspreid via online kanalen, die verwijzen naar (bestaande) informatie. Dit initiatief is onderdeel van het project ‘Mediaopvoeding: start het gesprek!’, dat de Stimuleringsregeling 2015 voor opvoedinstrumenten ontving.

Structurele betrokkenheid mediadeskundigen

Mediaopvoeding is continu in ontwikkeling. Het is dan ook van belang dat ouders de juiste, betrouwbare en actuele informatie daarover ontvangen. Om dat te waarborgen, zijn diverse mediadeskundigen bij Stichting Opvoeden.nl betrokken, onder wie dr. Justine Pardoen van Ouders Online en prof. dr. Peter Nikken van het NJi. Zij zijn verantwoordelijk voor de validatie en actualisatie van de media-informatie op Opvoeden.nl.

HomeThema'sProfessionals