Nieuwsbericht

DierenDiploma: Veilig en verantwoord omgaan met huisdieren

8 augustus 2012 | 1 minuut lezen

Waarom moet een hond ieder jaar naar een dierenarts en mogen vissen niet in een ronde kom? Wat doe je als je een hond wilt aaien die je niet kent en waarom moet je je handen wassen na knuffelen en spelen met dieren? Kinderen leren veilig en verantwoord omgaan met een huisdier door het behalen van een DierenDiploma.
 

Een officieel DierenDiploma is speciaal voor kinderen van groep 5. Om het DierenDiploma te halen, hebben de leerlingen kennis over huisdieren nodig. De Stichting ‘met dieren meer mens’ heeft een lespakket ontwikkeld met zowel een theorie- als praktijkgedeelte, waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Een uitgebreid pakket waarmee een leerkracht snel een leuke en interessante les voorbereidt. Scholen kunnen het lespakket gratis bestellen via de website http://www.dierendiploma.nl/index.html. Veel scholen geven de les tijdens dierendag op 4 oktober.

Onlangs hebben de GGD’en in Brabant en het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen een aanvullend hoofdstuk gemaakt over zoönosen (ziekten die van dieren op mensen kunnen overgaan).

Als GGD kan je scholen stimuleren (bijvoorbeeld via een GGD-nieuwsbrief voor scholen) om het lespakket te bestellen.

HomeThema'sProfessionals