Nieuwsbericht

Paul van der Velpen opent zondagchat E-healthweek

24 januari 2017 | 1 minuut lezen

Op zondag 22 januari opende directeur van de GGD Amsterdam, Paul van der Velpen, samen met een jeugdverpleegkundige van GGD Gelderland Noord-Oost, de zondagchat op JouwGGD in het kader van de E-healthweek. Paul logde hiervoor in vanuit huis en droeg voor de gelegenheid een JouwGGD-shirt.

Tijdens de E-healthweek (21 t/m 27 januari) kan iedereen laagdrempelig kennismaken met verschillende e-healthtoepassingen. Ruim 140 organisaties doen mee, waaronder ook GGD Amsterdam. De GGD´en bieden diverse e-healthtoepassingen die mensen tijdens de E-healthweek kunnen zien en ervaren. De JouwGGDchat is daar één van.

JouwGGD.nl is de landelijke jongerenwebsite over gezondheid voor jongeren van 12-23 jaar van twintig GGD’en en één JGZ-organisatie. Jongeren kunnen er lokaal en landelijk veel informatie vinden over gezondheid en gezonde leefstijl, maar er is ook directe interactie mogelijk via een forum, Facebook, mail en chat. Een groep van 21 jongeren tussen 14 en 19 jaar werkt als adviseurs mee aan de verdere ontwikkeling van JouwGGD.nl. Jaarlijks bereikt de site meer dan 425.000 unieke bezoekers en maandelijks voeren jeugdartsen en -verpleegkundigen van GGD’en/JGZ meer dan 400 online gesprekken met jongeren uit heel Nederland.

De GGD biedt ouders, opvoeders, leraren, zorgprofessionals, beleidsmakers, etc. tijdens de E-healthweek de kans om de JouwGGD-chat zelf te ervaren en in gesprek te gaan met de artsen en verpleegkundigen die dagelijks de JouwGGD-chat bemannen. Dit online event vindt tijdens de E-healthweek via JouwGGD.nl plaats van 10.00 tot 11.00 uur en 14.00 tot 15.00 uur.

HomeThema'sProfessionals