Nieuwsbericht

Taart voor terrorismegevolgbestrijding witte keten

28 februari 2017 | 1 minuut lezen

Grote waardering voor de witte synergie stond er op de taart van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).  Die taart werd 27 februari uitgereikt aan de GHOR collega’s van het interregionale samenwerkingsverband voor Terrorismegevolgbestrijding (TGB) bestaand uit Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Hollands-Midden, Kennemerland, Rotterdam-Rijnmond en Utrecht.

Dat gebeurde door Guus Appels, hoofd van het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC) namens de NCTV. Hij complimenteerde Ton van Dijk, voorzitter van het samenwerkingsverband met de vorderingen die de regio’s hebben geboekt in de voorbereidingen van de witte keten op het gebied van terrorismegevolgbestrijding.

Voorop

“De witte keten loopt hierin voorop ten opzichte van de andere kolommen binnen de veiligheidsketen”, aldus Appels. Daarbij werd grote waardering uitgesproken voor het tempo en de wijze waarop niet alleen binnen de witte keten meters worden gemaakt, maar ook verbinding plaatsvindt met de multidisciplinaire partners en verbreding naar alle regio’s. Kortom, er was lof voor deze samenwerking waaraan ook het LOCC en GGD GHOR Nederland deelnemen.

In de bijeenkomst van 27 februari zijn door de samenwerkende regio’s weer een aantal belangrijke vervolgstappen gezet die in de komende periode met de andere regio’s gedeeld worden. Daarbij gaat het onder andere over multidisciplinaire afspraken bij extreem geweld voor first responders, ambulancebijstand, gewondenspreiding en triage systematiek T4. Daarover zal voor het versterken van landelijke synergie, op donderdag 30 maart  een update bijeenkomst plaatsvinden voor de contactpersonen
TGB uit de GGD/GHOR organisaties. Ook de hoofden GHOR kunnen zich hiervoor aanmelden, via hun contactpersoon.

Voor meer informatie: Roel van Vliet.

HomeThema'sProfessionals