Nieuwsbericht

Leertraject ambassadeur voor de jeugdverpleegkundige van start

30 maart 2017 | 1 minuut lezen

Op woensdag 29 maart 2017 is het leertraject ambassadeur jeugdverpleegkundig gestart. De aspirant ambassadeurs werken bij 11 verschillende zorgorganisaties en GGD’s verspreid over het hele land. Negen maanden lang gaan de kandidaat ambassadeurs actief aan de slag om zich te bekwamen in het invloed uitoefenen op een effectieve manier. De ambassadeurs leren om zichzelf te profileren, om schriftelijk en mondeling kort en bondig te formuleren, om te inspireren, presenteren, debatteren, artikelen schrijven en social media te gebruiken. Na afloop van het leiderschapstraject kunnen de ambassadeurs presentaties geven, debatten voeren, de pers te woord staan op radio en tv, scholingen verzorgen, meepraten bij gemeenteraadsvergaderingen en andere bijeenkomsten. Zo treden ze op als ambassadeur van hun vakgenoten, van hun werkgevers en van hun beroepsorganisatie. Het ambassadeurstraject is een initiatief van de vakgroep Jeugdverpleegkundigen van V&VN Maatschappij & Gezondheid. V&VN heeft hiervoor van ZonMW subsidie gekregen. 

Aspirant ambassadeur zijn: Anne-Katrien Ausems van GGD Hart voor Brabant, Annemieke Korver van GGD Regio Utrecht, Brenda Postmus- Loenen van GGD Hollands Midden, Diana Hoenselaar van GGD Zeeland, Dorien Thuijs - Streppel van GGD regio Utrecht, Emmy Visser van Stichting Thuiszorg Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR), Esther Hebinck van Careijn JGZ, Esther Spans van CJG Rijnmond, Franciske de Vries van GGD Fryslan, Hilde Holtland van Stichting Thuiszorg Maatschappelijk werk Rivierenland, Jolanda - Froeling-van der Wal van GGD Drenthe, Mareike Meijerhof van GGD regio Utrecht, Marjon van Klaveren - Roeterdink van GGD Gelderland Zuid, Minke Vellinga van CJG Rijnmond, Suzanne Plaice van Envida, Tessa Goorsenberg van GGD Zeeland.

Ook op de foto: Marja van Kuppevelt, voorzitter vakgroep jeugd en Jacqueline de Vries, linking pin bestuur afdeling M&G.

HomeThema'sProfessionals