Nieuwsbericht

Eén op de vier kinderen in Nederland heeft na het muziek luisteren wel eens een piep in het oor

3 april 2017 | 1 minuut lezen

Eén op de acht kinderen luistert onveilig naar zijn/haar muziekspeler en loopt hierdoor risico op blijvende gehoorschade. Eén op de vier kinderen in Nederland heeft na het muziek luisteren wel eens een piep in het oor.

Tijd om in actie te komen.

Via www.kinderhoortest kunnen kinderen snel en eenvoudig, online hun gehoor testen. Deze wetenschappelijk gevalideerd test meet hoe goed het kind spraak in ruis (rumoer) verstaat. Wanneer de testuitslag niet goed is, kan sprake zijn van beginnend gehoorverlies in de tonen die nodig zijn om spraak te verstaan. Om te bepalen hoeveel verlies er precies is, is een afspraak bij de huisarts of het CJG verstandig. Daar zal eventueel worden doorverwezen naar een KNO-specialist of audiologisch centrum waar KNO-onderzoek en uitgebreid gehooronderzoek kan worden uitgevoerd.

De Kinderhoortest is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De test is gratis en wetenschappelijk gevalideerd. Voor de ouders van deze doelgroep heeft de Nationale Hoorstichting een folder met tips hoe zij hun kinderen kunnen helpen gehoorschade te voorkomen (folder bijgaand in pdf).

Middels een reply op deze e-mail met daarin duidelijke vermelding van contactpersoon en adresgegevens bestelt u gratis 100 informatieve folders voor ouders. De Hoorstichting stelt het zeer op prijs wanneer u een link naar de Kinderhoortest in uw communicatie-uitingen opneemt.

HomeThema'sProfessionals