Nieuwsbericht

Subsidie voortzetting spreekuren voor besneden vrouwen

24 april 2017 | 1 minuut lezen

Op dit moment zijn er op verschillende plaatsen in Nederland spreekuren `Zorg voor besneden vrouwen’. Mede dankzij een nieuwe subsidie van het ministerie van VWS voor GGD GHOR Nederland kunnen deze speciale spreekuren de komende twee jaar voortgezet worden (2017/2018). De spreekuren zijn bedoeld voor vrouwen met gezondheidsklachten die mogelijk aan de besnijdenis gekoppeld zijn. Indien nodig wordt een vrouw vanuit het spreekuur begeleid naar een specialist zoals een gynaecoloog, een psycholoog, een bekkenfysiotherapeut of een seksuoloog.

Het spreekuur vindt in de regel plaats bij de GGD of in een ziekenhuis. In onder andere Tilburg, Den Bosch, Apeldoorn, Groningen, Leeuwarden, Den Haag en Rotterdam kunnen vrouwen al een afspraak maken. Later dit jaar openen ook in andere regio’s een aantal nieuwe spreekuren.

De nieuwe subsidie van het ministerie van VWS geeft de komende twee jaar ook ruimte voor andere activiteiten die rond Vrouwelijke Genitale Verminking bij GGD´en gaan plaatsvinden. In de digitale VGV-Nieuwsbrief van juni/juli 2017 zult u hierover worden geïnformeerd.

Meer informatie via Marjan Groefsema, projectleider VGV, e-mail mgroefsema@ggdghor.nl.

HomeThema'sProfessionals