Nieuwsbericht

Nieuw bij NSPOH: Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige

16 mei 2017 | 1 minuut lezen

Vanaf 2017 wordt de Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige door de NSPOH in Utrecht uitgevoerd, in samenwerking met het NCJ. In 2017 startten al twee groepen deelnemers. Meer informatie vinden geïnteresseerden op Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige. De inschrijving voor volgende groepen is geopend.

Geaccrediteerd

In de Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige leren hbo-verpleegkundigen (niveau 5 of A met aanvullende MGZ opleiding) hoe VoorZorg wordt uitgevoerd. Zij werken bij een JGZ organisatie, die is aangesloten bij VoorZorg Nederland. Met goede werkbegeleiding en na succesvolle afronding van deze basisopleiding kunnen deelnemers zich laten certificeren als VoorZorgverpleegkundige.
Het NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid) verzorgt de inhoud van de opleiding. Met de expertise van de NSPOH kan de kwaliteit van de opleiding worden verbeterd en methodisch beter onderbouwd. De opleiding is geaccrediteerd door de V&VN.

VoorZorg

VoorZorg is een programma voor jonge vrouwen tot 25 jaar die zwanger zijn van hun eerste kind en weinig of geen opleiding hebben genoten. Zij krijgen verpleegkundige ondersteuning bij hun zwangerschap en bij de verzorging en opvoeding van hun kind.

Kwaliteit

De interventie VoorZorg is in beheer van het NCJ, dat de landelijke uitrol en implementatie in jeugdgezondheidszorgorganisaties stimuleert en zorgt voor de doorontwikkeling van het programma. Meer informatie over VoorZorg staat op de website van het NCJ bij VoorZorg.

HomeThema'sProfessionals