Nieuwsbericht

Moet dat nu, die prik?

23 juni 2011 | 1 minuut lezen

Gisteren vertrok onze oudste dochter naar Indonesië met vriend en zeven maanden oude dochter. Dat laatste vinden mijn vrouw en ik eigenlijk niet zo leuk.

Ik had vroeger al slapeloze nachten wanneer ik met de trein naar de nationale vlootdagen in Den Helder mocht, zij boeken een lang weekend Nairobi of ‘doen een weekje Cuba’. Onze kinderen reizen graag en veel en bereiden zich goed voor.

Niet iedereen doet dat. Je zou denken dat onervaren reizigers zich beter op een buitenlandse reis voorbereiden dan ervaren reizigers. Echter, vaak wordt de avond van tevoren de koffer ingepakt, een borrel bij de buren en dan begint de reis. Een goede voorbereiding geldt niet alleen voor reizen naar exotische oorden. Wist je dat het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering meldt dat de uitbraak van mazelen in Frankrijk in bepaalde gebieden nog niet voorbij is? En dat zij vaccinatie adviseren aan bepaalde kwetsbare groepen? Er is vast nog meer wat je niet weet. Gelukkig zijn er deskundigen die je verder kunnen helpen, bijvoorbeeld de GGD. Ik snap niet dat bijna de helft van de reizigers ongevaccineerd op reis gaat.

Vanavond belde onze dochter. Ze waren doodmoe, maar de reis was prima verlopen. Hun dochter had de show gestolen. Kijk, dat hoor je nu graag als kersverse opa.

Reageren op deze gastcolumn? Dat kan via communicatie@ggd.nl.

Frank de Jong
directeur GGD en GHOR Limburg-Noord

HomeThema'sProfessionals