Nieuwsbericht

Kindermishandeling 'klein' houden

23 november 2017 | 1 minuut lezen

De Week tegen de Kindermishandeling duurt nog tot eind deze week. Afgelopen maandag was de kickoff in het Theater Diligentia in Den Haag, met Dolores Leeuwin als dagvoorzitter.

De thema’s waren samenwerking, verbinding tussen professionals, de gemeentelijke rol, de stem van de kinderen zelf en dat de aanpak begint bij jezelf. Minister van VWS Hugo de Jonge (VWS) trapte af als eerste spreker. Hij benadrukte dat ruim 119.000 kinderen in Nederland te maken hebben met kindermishandeling, in welke vorm dan ook. Dat is gemiddeld 1 kind per klas.

Stoppen

"Het stoppen van kindermishandeling is een groot doel. Dat kan overweldigend aanvoelen. Het is daarom belangrijk om het ‘klein’ te maken. Het gaat er om dat je die ene volwassene bent die dat ene kind helpt en kindermishandeling bij hem of haar doet stoppen", zo gaf hij aan.

Margrite Kalverboer (Kinderombudsvrouw) en Erik Jan de Wilde (NJI) overhandigden het rapport ‘De gemeentelijke inzet voor preventie van kindermishandeling’ aan Jantine Kriens, algemeen directeur VNG. Het NJI heeft in opdracht van de Kinderombudsvrouw onderzoek gedaan naar het gemeentelijk preventiebeleid op dit terrein. 

Meer informatie over de week tegen Kindermishandeling, klik hier of op de site.  
 

HomeThema's