Nieuwsbericht

Ook GGD GHOR Nederland in Bosatlas van de veiligheid

Op 4 december 2017 geplaatst door

GGD GHOR Nederland heeft een prominente plaats in de Bosatlas van de Veiligheid. Het eerste exemplaar werd donderdagmiddag 30 november aangeboden aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven.

In de Bosatlas van de Veiligheid is ook GGD GHOR Nederland terug te vinden met een dubbele pagina over ‘Gezondheid en Veiligheid bij Evenementen’. Daarnaast is een bijdrage geleverd aan de themapagina’s waterveiligheid en rampenbestrijding. 

Advisering

Voor het organiseren van een evenement, dient een organisator een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Voordat deze vergunning wordt afgegeven, adviseert de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) samen met de GGD het openbaar bestuur over geneeskundige en gezondheidsaspecten bij die evenementen. Wat daar allemaal bij komt kijken is in de atlas weergegeven door een overzichtelijke infographic.

Donderdag was er naast de overhandiging ook ruimte voor een paneldiscussie, waar onder meer teammanager Veiligheid Jelle Doosje aan deelnam. Hij gaf tekst en uitleg over de rol van met name de GHOR in het veiligheidsdomein, maar belichtte ook de raakvlakken met publieke gezondheid, dus met de GGD.     

Veiligheidskunde

De Bosatlas van de Veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel. Verder krijgen alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle beroepsopleidingen voor veiligheidskunde in Nederland krijgen in het voorjaar van 2018 een set atlassen met lespakket aangeboden door enkele overheidsinstellingen en bedrijven.

Trefwoorden: Bosatlas
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: Senior communicatieadviseur