Nieuwsbericht

Nieuwe website RVP

11 januari 2018 | 1 minuut lezen

Onlangs is de nieuwe website van het Rijksvaccinatieprogramma gelanceerd. Het is één website met informatie voor de professional én informatie voor de ouders/verzorgers van jonge kinderen.

De website geeft objectieve en transparante informatie over de vaccinaties bij kinderen. Op basis van deze informatie kunnen ouders/verzorgers een weloverwogen keuze over vaccinatie maken.
Als ze nog vragen hebben, biedt de informatie een goede basis voor het gesprek met de jeugdarts of -verpleegkundige over vaccinaties.

Van belang

Ook voor de professionals is de website zeer geschikt. Direct vanaf de homepage is er toegang tot de documenten die voor de professional van belang zijn. Zo is er onder meer informatie over de infectieziekten, de vaccins, de bijwerkingen, veel gezochte onderwerpen en het Rijksvaccinatieprogramma beschikbaar. 

Animatiefilmpjes

Nieuw zijn de korte animatiefilmpjes die in 1 minuut uitleggen wat de ziekte is, welke verschijnselen het heeft, hoe je het kunt oplopen, welke behandeling er mogelijk is en wat de eventuele gevolgen kunnen zijn. De eerste 4 filmpjes zijn klaar, de volgende 8 filmpjes worden deze maand toegevoegd.

Uitleg

De website geeft overzichtelijke informatie over de infectieziekten waartegen het Rijksvaccinatieprogramma vaccineert en de vaccins die hiervoor worden gebruikt. De pagina bijwerkingen geeft uitleg over de mogelijke bijwerkingen en hoe je een bijwerking kunt melden. Vanaf deze pagina kan iedereen naar de pagina met alle bijsluiters. 

Vragen, suggesties en aanbevelingen? Mail een reactie naar rvpcommunicatie@rivm.nl.

HomeThema's