Nieuwsbericht

’30 dagen gezonder’; welke uitdaging gaat u aan?

5 februari 2018 | 2 minuten lezen

GGD Flevoland daagt inwoners uit om in maart mee te doen met de actie ‘30 dagen gezonder’. Een gezamenlijke actie van vier GGD’en werkzaam in Noord-Holland en Flevoland. ieder met een eigen uitdaging. Dat kan zijn 30 dagen zonder alcohol, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, minder tijd aan sociale media besteden of een andere uitdaging. Iedereen weet zelf precies wat hij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. En wij helpen je het vol te houden. Op de website 30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën en kun je je aanmelden.
In januari hebben veel mensen goede voornemens. Helaas stranden deze al snel. Daarom start GGD Flevoland een nieuwe campagne: ‘30 dagen gezonder’. Door mee te doen aan ‘30 dagen gezonder’ neem je het heft in eigen handen en kies je je eigen uitdaging. Gezonder, concreet, haalbaar en een goede start van de lente! Wij zorgen dat je het volhoudt.


Welke uitdaging ga jij aan? Ga gezonder het voorjaar in!
Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl Wie zich aanmeldt, ontvangt een startpakket en tijdens de actie tips en adviezen om het vol te houden. Doe mee en volg de actie op www.facebook.com/30dagengezonder.

Individueel of samen
Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, hou je elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag water te drinken op school, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld samen sporten of lezen na acht uur ’s avonds geen werkmail meer. Natuurlijk kun je tijdens deze maand ook kiezen voor de uitdaging 30 dagen zonder alcohol.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid
Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed, of in de avond je smartphone uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder te voelen en gezonder te worden. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken of een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol. Doe ook mee! Meld je aan op www.30dagengezonder.nl.

HomeThema's