Nieuwsbericht

Staatssecretaris Paul Blokhuis op werkbezoek bij een Gezonde School

6 februari 2018 | 1 minuut lezen

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS bezocht op maandag 5 februari basisschool De Waterlelie in Zoetermeer. De Waterlelie heeft de themacertificaten Bewegen en sport en Voeding behaald en werkt nu aan het thema Welbevinden. Doel van het werkbezoek was in de praktijk kennis maken met Gezonde School. Bij het werkbezoek hadden de leerlingen van de leerlingenraad een grote rol. Zij lieten de school zien en vertelden enthousiast over wat de school allemaal doet om te werken aan een gezonde leefstijl.

In de verschillende klaslokalen deed de staatssecretaris enthousiast mee met de leerlingen; oefeningen, spel en zelfs dansjes. Ook stelde hij veel vragen om vervolgens te concluderen “jullie zitten op een super Gezonde School!”.

Gezonde leefstijl hoort bij de school
Na de kennismaking met de school volgde een gesprek met verschillende betrokkenen bij Gezonde School, waardoor ook het perspectief van de medezeggenschapsraad, de Gezonde School-adviseur van de GGD, de expert van Pharos, de PO-Raad en het programma Gezonde School zelf voor het voetlicht kwamen. Paul Blokhuis was onder de indruk van wat hij had gezien en gehoord. Hij zei: “Ik heb een hele goede indruk gekregen van wat een Gezonde School is. Het is mooi om te zien dat een gezonde leefstijl gewoon bij de school hoort, zoals hier bij De Waterlelie. Het zou een mooie ambitie zijn als gezondheid geïntegreerd is in ‘het zijn’ van de school, zodat je het als school niet eens meer hoeft uit te leggen dat je een gezonde leefstijl heel belangrijk vindt.”

Bijlagen

HomeThema's