Nieuwsbericht

GGD Appstore en samenwerking met NELL

28 februari 2018 | 1 minuut lezen

Afgelopen zondagavond (25 feb) was Niels Chavannes bij Nieuwsuur om te vertellen over het Nationaal eHealth Living Lab (NELL), dat maart 2018 door het LUMC gelanceerd wordt. Niels is hoogleraar Huisartsgeneeskunde, met als leeropdracht eHealth-toepassingen in Disease Management. Hij is werkzaam bij de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC, en tevens initiatiefnemer van het NELL.

In de Nieuwsuuruitzendinig verwijst Niels voor het onderzoeken van gezondheidsapps naar de GGD AppStore. Hij stelt daarin dat het beste systeem voor het toetsen van gezondheidsapps nu ontwikkeld is door de GGD AppStore. Daar zijn we uiteraard blij mee. Er zijn ook plannen om samen te werken met het NELL. Dat zijn we momenteel nog aan het uitwerken.

Als de GGD AppStore werken we samen met veel externe kennispartners. Zo zijn we afgelopen najaar gestart met een samenwerking met GGZ NL. We onderzoeken nu voor en met GGZ NL apps op het gebied van zelfmanagement bij pscychische klachten. Met Pharos werken we samen om gezondheidsapps te toetsen en toegankelijk te maken voor laaggeletterden.  Met Thuisarts.nl  zijn we  in gesprek om de onderzochte apps in de databank van thuisarts.nl te krijgen. En eind januari mochten we de staatssecretaris Blokhuis ontvangen en met hem in gesprek gaan over de GGD AppStore.

Kortom, de GGD AppStore staat in een brede en enthousiaste belangstelling. Dat is mooi, maar schept ook verplichtingen.

Wij hopen de directeuren publieke gezondheid gauw bij te praten. Wellicht een onderwerp voor de eerstvolgende tweedaagse....

Kijk hier de uitzending van Nieuwsuur terug.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2219489-van-de-350-000-gezondheidsapps-is-maar-een-deel-betrouwbaar.html

HomeThema'sProfessionals