Nieuwsbericht

Save the date: Symposium Gezondheid Statushouders op 14 juni 2018

19 maart 2018 | 2 minuten lezen

VNG/OTAV, Pharos en GGD GHOR Nederland organiseren op 14 juni 2018 het Symposium Gezondheid Statushouder: bouwstenen voor een samenhangende lokale aanpak. Bestuurders, beleidsmakers, ambtenaren en (zorg)professionals kunnen zich vanaf nu aanmelden voor dit symposium. De meeste statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning, woonachtig in de gemeente) beschikken over een grote veerkracht en willen niets liever dan zich thuis voelen in Nederland en actief meedoen in de samenleving. Een goede gezondheid is dan natuurlijk van doorslaggevend belang. Sommige statushouders hebben extra ondersteuning nodig om hun weg in de samenleving en gezondheidszorg te vinden. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om statushouders op weg te helpen. Hoog tijd om ervaringen te delen! 

Mis het niet en reserveer alvast in uw agenda
Donderdag 14 juni 2018, 12:00-17:00 uur 
De Woonindustrie, Nieuwegein 

Meteen aanmelden? 
Dat kan via deze aanmeldlink
Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Bij het niet melden van verhindering uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst brengt de organisatie € 95,- (excl. BTW) in rekening.

Tipje van de sluier
Laat u inspireren door succesvolle praktijkvoorbeelden. Deel uw eigen ervaring met andere professionals en ontmoet sleutelpersonen die opgeleid zijn binnen het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders. Het symposium biedt een gevarieerd programma met veel ruimte om te kiezen voor thema’s die op uw praktijk aansluiten en waarmee u direct aan de slag kunt, zoals:

  • Regie op een samenhangende aanpak.
  • Grip op de lokale ketensamenwerking.
  • Gezondheid van statushouders in beeld.
  • Statushouders betrekken bij het opstellen en uitvoeren van (gezondheids)beleid.
  • Borgen van gezondheid statushouders in bestaand beleid.
  • Vergroot uw kennis over specifieke (gezondheids)thema’s zoals; psychische gezondheid, seksuele gezondheid, gezonde leefstijl, jeugd, opvoeding, infectieziekten en cultuursensitief communiceren.

Save the date delen uw professionele netwerk
Bekijk hier de officiële save the date voor het symposium. Deze kunt u doorsturen aan professionals binnen uw netwerk of deel deze link op uw social media. 

Meer informatie?
Actuele informatie vindt u op de website van het symposium. Binnenkort is hier ook het volledige programma te vinden. 

HomeThema'sProfessionals