Nieuwsbericht

‘Op naar één standaard voor opvoed- en opgroei-informatie met grote bekendheid’

Op 22 mei 2018 geplaatst door

Eén gezamenlijke gevalideerde basisbron die met vereende krachten verspreid wordt via websites, de GroeiGids, de GroeiGidsApp en chats. Wat een kansen naar de toekomst toe! Als het aan Els Verkerk (Stichting Opvoeden.nl) en Anneke Kesler (GGD Amsterdam) ligt, gaat het er komen: één standaard voor opvoed- en opgroei-informatie met grote merkenbekendheid bij (aanstaande) ouders en jeugdprofessionals. In deze blog vertellen zij meer over hun gezamenlijke ambitie.

We zijn ambitieus en willen misschien veel tegelijk. Maar dat gaat echt lukken. Waar een wil is, is een weg. Zo hebben wij tot nu toe altijd gewerkt en dan volgen de resultaten echt wel. We zijn beiden gericht op de uitvoering in de praktijk en door het samen te doen, kunnen we het ook efficiënter organiseren.

We hebben goud in handen. Om te beginnen de digitale bron aan betrouwbare opvoedinformatie van Stichting Opvoeden.nl, die ontwikkeld is met de wetenschap, praktijk en ouders zelf. Daarnaast zijn er de GroeiGids, GroeiGids.nl en GroeiGidsApp van de GGD Amsterdam. Met deze producten worden nagenoeg alle ouders bereikt. Door onze krachten te bundelen kunnen we gezamenlijk veel meer bereiken. Immers: kennis delen geeft kracht.

Daar hebben we nu de eerste stappen voor gezet. In een paar maanden tijd is hard gewerkt om te verkennen op welke manier we tot een integratie van de werkprocessen van Stichting Opvoeden.nl en de GroeiGids-producten te komen. Ons plan: we werken met één redactie van deskundigen samen. Zo sluit de inhoudelijke informatie nog beter aan bij de praktijk en dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid als het gaat om het gebruik door professionals en verspreiding naar (aanstaande) ouders toe. We willen van begin af aan samenwerken aan één eindresultaat, namelijk betrouwbare informatie voor ouders én professionals in allerlei (digitale) toepassingen. Hoe mooi is het als ouders vóór het eerste contact met het consultatiebureau al de betrouwbare informatie tot zich krijgen en deze gedurende het ouderschap verder kunnen raadplegen!

Dat laatste is nodig. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat (aanstaande) ouders behoefte hebben aan betrouwbare, objectieve informatie. Er is veel beschikbaar, maar erg versnipperd en moeilijk vindbaar. Dat gaan wij veranderen. Groot denken en snel, klein beginnen. Wij werken toe naar een brede standaard en merkenbekendheid, vergelijkbaar met Thuisarts.nl, maar dan voor de informatie over opvoeden, opgroeien en jeugdgezondheid.

Dit alles met ouders als begin- en eindpunt! Wij hopen dat jullie onze gezamenlijke ambitie steunen en mee uitdragen.

Els Verkerk & Anneke Kesler

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Stichting Opvoeden.nl
Functie: Communicatiemedewerker