Blog

Groot informatiebereik dankzij samenwerking met GroeiGids

Stichting Opvoeden.nl werkt sinds 2011 intensief samen met de GroeiGids: deze boekjes bieden voorlichting van kinderwens tot aan volwassenheid. De informatie komt van Stichting Opvoeden.nl. “Dankzij de samenwerking komt betrouwbare informatie via verschillende kanalen bij de juiste doelgroep”, vertelt Anneke Kesler van de GroeiGids.

“De visie dat eenduidige informatie belangrijk is, delen we met Stichting Opvoeden.nl”, vertelt Kesler. “Onze samenwerking onderstreept dat en leidt tot een betere informatievoorziening voor ouders in een vroeg stadium. Zowel offline als online.” De GroeiGids verspreidt informatie via verschillende kanalen, zoals consulten, boekjes en sinds kort ook met een app: de GroeiApp. Voor meer informatie worden ouders doorgeleid naar de content van Stichting Opvoeden. Ook op de website www.groeigids.nl staat de informatie van Stichting Opvoeden.nl. “We bereiken met onze boekjes 180.000 (aanstaande) ouders per jaar. De samenwerking met Stichting Opvoeden.nl vergroot dit bereik. We kunnen elkaar aanvullen en ons gezamenlijk bereik vergroten.”

Eerste stap in de informatiebehoefte
Kesler merkt dat ouders vooral tijdens de zwangerschap op zoek zijn naar informatie. “Dat doen ze online en offline. Ons boekje over Zwangerschap wordt door 90 procent van de aanstaande ouders helemaal gelezen. Het vormt dan ook een belangrijk kanaal om ouders door te verwijzen naar een gevalideerde bron. Bijvoorbeeld de website van een gemeentelijk CJG met daarop de content van Stichting Opvoeden.nl.” Andersom biedt de samenwerking met Stichting Opvoeden.nl de GroeiGids een betere stem bij bijvoorbeeld gemeenten. “We streven naar een netwerk van informatie waarbij de ouders door verschillende partijen op dezelfde informatie worden gewezen. Ook via gemeenten, professionals en kennisinstituten.”

Naadloze communicatie
Als hoofd van de GroeiGids-redactie participeert Kesler in de Landelijke Redactieraad van Stichting Opvoeden.nl. “In deze redactieraad ontwikkelen en valideren we informatie vanuit de vraag en behoefte van ouders en opvoeders. Die informatie vormt vervolgens de basis voor websites van gemeenten, scholen of bijvoorbeeld kinderopvangorganisaties en onze eigen GroeiGids-boekjes. De gevalideerde informatie die ouders op de websites en in onze boekjes lezen, sluit daardoor perfect op elkaar aan.”

Meer informatie over de samenwerking tussen de GroeiGids en Stichting Opvoeden.nl vindt u op www.stichtingopvoeden.nl.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.