Nieuwsbericht

Landelijke dag Psychische Gezondheid

10 oktober 2011 | 1 minuut lezen

Ieder jaar is het op 10 oktober Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Dit is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan psychische gezondheid. Dit jaar is het thema in Nederland: dierbaren van mensen met psychische problemen. Op en rondom 10 oktober zijn er allerlei activiteiten in Nederland rondom dit thema.

De World Federation for Mental Health heeft 10 oktober uitgeroepen tot een dag om wereldwijd aandacht te besteden aan psychische gezondheid. Meer dan honderd landen doen hier aan mee. Het Fonds Psychische Gezondheid (www.psychischegezondheid.nl) coördineert de Landelijke Dag Psychische Gezondheid in Nederland.

Dit doen we om:
• De kennis bij het grote publiek over psychische problemen en psychische gezondheid te vergroten;
• Vooroordelen te bestrijden;
• Mensen te stimuleren informatie te zoeken en ze de weg te wijzen naar hulp.

Om deze dag tot een succes te maken, werken we samen met instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz), patiënten- en familieverenigingen, bibliotheken en Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD). Het Fonds Psychische Gezondheid maakt het campagnemateriaal (krant, posters, flyers, website) en de instellingen organiseren activiteiten, zoals informatiestands, congressen, filmavonden en workshops.

Wat is de noodzaak?
Bijna 135.000 mensen zijn manisch- depressief. Zo’n 160.000 mensen hebben een vorm van autisme. Bijna 70.000 mensen hebben een eetstoornis. ‘Zomaar’ wat cijfers… Staat u er wel eens bij stil wat dit betekent voor de partners, ouders of kinderen van deze en andere mensen met psychische problemen? Het Fonds Psychische Gezondheid helpt mensen met psychische problemen. Maar ook hun dierbaren. Op de Landelijke Dag Psychische Gezondheid 2011 vragen we aandacht en begrip voor die dierbaren. Ook willen we mensen de weg wijzen naar zorgaanbod, zodat ze weten waar ze hulp kunnen krijgen.

Ga naar de pagina van de Landelijke dag psychische gezondheid
http://www.psychischegezondheid.nl/landelijkedag.

HomeThema'sProfessionals