Lesprogramma's

 • Natuursprong

  Natuursprong is een speel- en beweegprogramma voor kinderen van 4-12 jaar, in en met de natuur.   Het programma kent geschikte activiteiten voor elke leeftijdsgroep, zowel voor kinderen die voor het eerst met de natuur in aanraking komen, als voor kinderen die in het groen zijn opgegroeid. 

  Dit programma kan onder schooltijd dienen ter ondersteuning van het sport- en beweegonderwijs. U kunt het ook inzetten voor wereldoriëntatie of een natuurles. Verder is Natuursprong ideaal voor een schoolreisje. 

  Naar website
 • Scharrelkids

  Met de campagne Scharrelkids laat IVN ouders en kinderen weer ontdekken hoe leuk buitenspelen is. 

  Hoe? Met informatie en inspiratie, de Scharrelkidscursus, nieuwe modules Scharrelkids; Moestuinieren en Scharrelkids; Werken in de Natuur, het Scharrelplein en meer!

  Naar website
 • Groengelinkt

  Op de website van Groengelinkt vindt u het volledig aanbod van natuur-en duurzaamheidseducatie in Nederland. Groengelinkt heeft lespakketten en activiteiten voor basis-en voortgezetonderwijs, en buitenschoolse opvang. 

  Naar website
 • Generatie C

  Generatie C is generatie climate, oftewel klimaat. Generatie C biedt talloze activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten leren kinderen over het klimaat en klimaatverandering. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de Groene Voetstappen Campagne en gaan een week lang lopend of fietsend naar school. 

  Naar website