Nieuwsbericht

Ondersteuningsaanbod S.O.P.-dag Basisscholen

Op 26 oktober 2016 geplaatst door

Maak dit schooljaar (2016-2017) kosteloos gebruik van het GGD-ondersteuningsaanbod voor de S.O.P.-dag.

S.O.P. staat voor Schoon Onderwijs Project. De S.O.P.-dag is een evenement waarbij leerlingen, leerkrachten, conciërges, ouders en het schoonmaakbedrijf werken aan een opgeruimde en schone school. Met het ondersteuningsaanbod ontvangt uw school uitleg van de GGD over hygiëne op basisscholen en een themales over een schone en frisse klas. Tevens ontvangt uw school schoonmaakmaterialen en producten (zoals bezems, emmers etc.).

Let op: het aanvragen van het kosteloze ondersteuningsaanbod is alleen mogelijk als de GGD in uw regio meedoet. Klik hier voor de deelnemende GGD’en en voor meer informatie over het ondersteuningsaanbod (flyer ‘Aan de slag met S.O.P.-dag). Er kunnen slechts 25 scholen meedoen, dus wees er snel bij!

Waarom is het belangrijk?
Een gezonde omgeving is voor iedereen van belang. Zeker voor kinderen. Zo zorgt een schone en frisse  klas voor betere leerprestaties, minder gezondheidsklachten en minder ziekteverzuim van zowel leerlingen als leerkrachten. Ook zien ouders graag een opgeruimde omgeving. Het is daarom goed om een S.O.P.-dag te organiseren op uw school.

Zelf aan de slag!
U kunt ook zonder hulp van de GGD aan de slag. In de handleiding ‘Schoon Onderwijs Project (S.O.P.) voor basisscholen’ staat beschreven hoe u een S.O.P.-dag organiseert. De handleiding en S.O.P. materialen staan op www.digitaletoolkitmilieu.nl

Meer weten?
Wilt u op weg naar een gezonde, duurzame en betaalbare school? Kijk dan op www.greendealscholen.nl.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.