Activiteit

Summer course Epidemiologie: wat kan ik er mee?

Het wordt al weer de 10e uitvoering van de summercourse epidemiologie in samenwerking met STIP. Een intensief programma op een prachtige locatie in Drenthe waar uw kennis van epidemiologie en biostatistiek wordt opgefrist en bijgespijkerd. 

Wat u leert

Allereerst wordt uw basiskennis van de epidemiologie en de biostatistiek opgefrist en bijgespijkerd. Vervolgens verdiept u zich in het gebruik van epidemiologie en biostatistiek in uw eigen praktijk. Ook leert u de vakliteratuur kritischer lezen en de inhoudelijke en methodologische waarde van wetenschappelijke artikelen beoordelen. Daarnaast verdiept u uw kennis van epidemiologisch en kwantitatief onderzoek en leert u of en hoe het effect van interventies meetbaar is.

Voor wie

Sociaal geneeskundigen (artsen Maatschappij en Gezondheid, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen), beleidsmedewerkers, gezondheidswetenschappers, professionals en projectcoördinatoren werkzaam in het brede veld van de volksgezondheid. Bijvoorbeeld bij GGD, gemeente, universiteit, ministerie, (koepel) van zorgverzekeraar(s), zorginstelling of een ander soort instituut dat zich bezighoudt met volksgezondheid en beleid.

 

Kennis op peil

Als professional in de openbare gezondheidszorg is het belangrijk uw kennis op peil te houden. Dat kan door het lezen van wetenschappelijke artikelen, u te verdiepen in achtergronden van de nieuwste ontwikkeling en door (zijdelingse) betrokkenheid bij onderzoek.

Nuttig en nodig

U haalt meer uit de beoordeling van dit onderzoek als ook uw kennis van epidemiologie en biostatistiek regelmatig wordt opgefrist en bijgespijkerd. Dat is het nuttig en nodig om de opzet en uitkomsten van een onderzoek goed te kunnen beoordelen en om de resultaten te kunnen interpreteren en toepassen en de juiste beslissingen te kunnen nemen. Deze Summercourse is de gelegenheid bij uitstek om u (opnieuw) te verdiepen in het gebruik en de mogelijkheden van epidemiologisch en kwantitatief onderzoek

Actieve deelname

Tijdens deze zeer intensieve Summercourse wordt u actief betrokken bij plenaire sessies, oefeningen, casuïstiek en groepsdiscussies.

Data: 22 t/m 24 augustus 2018 in Zweeloo

Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NSPOH
Functie: Coördinator marketingcommunicatie