Activiteit

Opleiding forensische verpleegkunde

10 september
10 september 2019
Cursus
6 mei 2019 | 1 minuut lezen
Geef vorm aan het innovatieve vak van forensisch verpleegkundige

Als verpleegkundige kun je op het werk te maken krijgen met mensen die mogelijk slachtoffer of dader zijn van geweld. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis (op de afdeling Spoedeisende Hulp of de kinderafdeling), in de ambulancezorg, in de wijkverpleging, psychiatrie, ouderenzorg, in een penitentiaire instelling of in een asielzoekerscentrum.

Natuurlijk blijft medische zorg je eerste prioriteit als verpleegkundige. Maar voor waarheidsvinding kan forensisch-medisch onderzoek nodig zijn. Bij dit onderzoek worden feiten verzameld die als bewijsmateriaal kunnen dienen voor justitie. Verpleegkundigen vervullen een belangrijke rol in de afstemming tussen medische behandeling en forensische zorg.

Wat je leert

Met deze praktijkgerichte 31-daagse opleiding, die modulair is opgebouwd, ontwikkel je doelgericht de kennis en vaardigheden die je als forensisch verpleegkundige nodig hebt bij de behandeling van zowel kinderen als volwassenen.

Wij dagen je uit om het innovatieve vak van forensisch verpleegkundige vorm te geven in Nederland!

Docenten

Alle docenten hebben een bijzondere expertise in het forensische veld en dragen vanuit die expertise hun kennis aan jou als deelnemer over.

Voor wie

Verpleegkundigen.

Toelatingseisen
  • BIG-registratie als verpleegkundige
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring

Plaatsing geschiedt op basis van beoordeling van cv en motivatie door de Opleidingscommissie.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de V&VN. Sinds 2017 is de opleiding ook geaccrediteerd door de NVSHV.

Rooster

De opleiding duurt 16 maanden en omvat 31 lesdagen meestal op dinsdag, in de periode 10 september 2019 en 2 maart 2021 (feestelijke afsluiting).

Praktische informatie

De opleiding, die in 2013 voor het eerst werd gegeven, is ontwikkeld door de Stichting Forensische Verpleegkunde en Opleidingen in samenwerking met de belangrijkste forensische partijen in Nederland.

Locatie

Churchilllaan 11,10e etage
3527 GV Utrecht
Nederland
HomeThema'sProfessionals