Activiteit

startbijeenkomst Kennisprogramma Vakkundig aan het werk

Graag nodigen we u uit voor de startbijeenkomst van het Kennisprogramma Vakkundig aan het werk op woensdag 11 november 2015 van 12.00 tot 17.00 uur in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het doel van het programma is om kennis te ontwikkelen waarmee gemeenten hun uitvoeringspraktijk in het sociaal domein kunnen versterken. Gemeenten kunnen samen met kennisinstellingen voorstellen indienen voor onderzoek die leiden tot een effectievere dienstverlening aan de burger.

 

Wat valt er te halen en te brengen?

Op 11 november ontvangt u informatie over de inhoud van het kennisprogramma. U krijgt adviezen voor het vinden van samenwerkingspartners en wordt uitgedaagd om de werelden van beleid en praktijk bij gemeenten, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. Aan de hand van concrete voorbeelden ontdekt u hoe u de samenwerking opzet, wat dit oplevert en hoe de rolverdeling tot stand komt. Er komen antwoorden op vragen als: wat wordt er van de verschillende partijen verwacht? Hoe vertaalt u praktijkvragen naar onderzoeksvragen? Hoe dien ik een ZonMw projectaanvraag in? De dag bestaat uit plenaire sessies en verschillende interactieve werkvormen.

 

Over het kennisprogramma

Vakkundig aan het werk is een samenwerking tussen Divosa, VNG, UWV, VWS en SZW en wordt uitgevoerd door ZonMw met als doel: de gemeentelijke uitvoeringspraktijk laten profiteren van nieuwe kennis, ten behoeve van een effectievere dienstverlening aan de burger. Het meerjarig programma richt zich op re-integratie, integrale samenwerking binnen het sociale domein, een verdere professionalisering door het versterken van het methodisch werken, armoede en schuldhulpverlening.

 

In dit programma kunnen bijvoorbeeld vragen aan bod komen zoals:

  • Wat is een effectieve methode om mensen met een arbeidsbeperking naar werk te begeleiden?
  • Waar kan mijn gemeente het beste op inzetten als het gaat om schuldhulpverlening of  armoedebestrijding?
  • Hoe organiseer je effectief en efficiënt een keten ‘van diagnose naar duurzaam aan het werk’?
  • Hoe zorgen we dat de beschikbare kennis over het begeleiden van bepaalde doelgroepen bij de klantmanager terecht komt?
  • Wat zijn effectieve manieren om integraal werken tot stand te brengen of te verstevigen?

 

Aanmelden

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. U kunt zich alvast aanmelden, het definitieve programma ontvangt u later.

 

Naar het aanmeldformulier

Divosa, VNG, UWV, de ministeries van SZW en VWS en ZonMw hopen u te begroeten op 11 november!

 

 

 


 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.