Activiteit

Landelijke bijeenkomst 'vuurwerk en de publieke gezondheid'

08 november
Tijd: 13:30 tot 16:30
Type: Bijeenkomst

Met tal van andere organisaties, binnen en buiten de gezondheidszorg, is GGD GHOR NL ondertekenaar van het landelijk vuurwerkmanifest https://www.vuurwerkmanifest.nl/.

Zoals bekend, zijn, zeker nu een landelijk vuurwerkverbod er voorlopig niet zal komen, tal van gemeenten bezig met het formuleren en uitvoeren van beleid rondom de jaarwisselingen, o.a. door het instellen van vuurwerkvrije zones. Omdat vuurwerk een grote impact heeft op de publieke gezondheid, is het wenselijk dat GGD’en de gemeenten op dit punt goed kunnen adviseren. In verschillende gemeenten gebeurt dit al.

René Stumpel heeft daarom samen met Linda Nieuwenhoven, beleidsmedewerker van GGD Flevoland, het initiatief genomen tot het organiseren van een landelijke bijeenkomst ‘vuurwerk en de publieke gezondheid’ voor GGD-medewerkers die bij dit dossier zijn of zouden kunnen worden betrokken. Dit kunnen bijvoorbeeld medewerkers zijn op het gebied van Milieu & Gezondheid, JGZ of beleid.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de publieke gezondheidseffecten van vuurwerk. Daarnaast willen wij door het uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices met elkaar zoeken naar de rol die de GGD kan spelen bij het beperken van deze negatieve gezondheidseffecten. Het programma volgt.

De bijeenkomst vindt plaats op 8 november van 13.30 tot 16.30 bij GGD GHOR Nederland, Zwarte Woud 2, Utrecht.

Meer informatie en opgave bij Linda Nieuwenhoven (L.Nieuwenhoven@ggdflevoland.nl). Opgave kan tot uiterlijk 1 november. Wij stellen een aantrekkelijk, interactief en nuttig programma samen dat is afgestemd op de wensen van de deelnemers.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.