Nieuwsbericht

nieuwe ronde Gezonde Toekomst Dichterbij van Fonds Nuts Ohra

Op 10 mei 2016 geplaatst door

Gezonde Toekomst Dichterbij opent derde subsidieronde voor gezondheidsprojecten rond overmatig alcoholgebruik en roken

Amsterdam, 10 mei 2016 –  Op 10 mei opent het programma Gezonde Toekomst Dichterbij van FNO (Fonds NutsOhra) haar derde subsidieronde. Het programma steunt projecten die zich richten op het terugdringen van gezondheidsachterstanden bij kwetsbare gezinnen, in combinatie met het verbeteren van de ervaren gezondheid.

In twee eerdere subsidierondes is aan 34 projecten financiële steun toegekend. Programmaleider Monique Schrijver: ‘Het programma wil bijdragen aan een structurele verbetering van de gezondheid van gezinnen in achterstandssituaties. Het verminderen van roken en overmatig alcoholgebruik zijn hierbij belangrijke aspecten die specifieke aandacht verdienen, vandaar dat hier in deze derde subsidieronde de nadruk op ligt.’

 

Voorwaarden subsidieaanvragen

Aanvragen kan tot 15 september 2016. Bij de beoordeling van projecten wordt onder andere gekeken naar de mate waarin zij een duurzame verandering teweegbrengen voor betrokken gezinnen. Belangrijk aspect hierbij is dat projecten niet alleen ingrijpen op individuele begeleiding, maar ook op de fysieke en/of sociale omgeving van de gezinnen. Per project is maximaal €300.000,- beschikbaar. De maximale looptijd is vastgesteld op 2,5 jaar. Op de webpagina van Gezonde Toekomst Dichterbij staan de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie.

 

Over Gezonde Toekomst Dichterbij
Gezinnen met een lage sociaaleconomische status zijn minder gezond en daarmee kwetsbaar. Het programma Gezonde Toekomst Dichterbij van FNO zet zich in om kansen te vergroten voor kwetsbare gezinnen met een gezondheidsachterstand. Een goede gezondheid brengt voor hen een gezonde toekomst dichterbij.

Kijk voor meer informatie op www.fondsnutsohra.nl/gezonde-toekomst-dichterbij

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.