Nieuwsbericht

Prof. Jantine Schuit nieuwe decaan Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

8 juni 2017 | 1 minuut lezen

Het College van Bestuur van Tilburg University heeft prof. Jantine Schuit per 1 september benoemd tot decaan van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB). Zij volgt prof. Klaas Sijtsma op. Schuit is hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg van het RIVM (Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu). Daarnaast is zij als bijzonder hoogleraar Gezondheidsbevordering en Beleid verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Jantine Schuit (1964) studeerde Gezondheidsvoorlichting, en Huishoud- en Consumentenwetenschappen in Wageningen. Van 1990 tot 1997 werkte zij als onderzoeker bij Wageningen Universiteit, waar ze promoveerde op onderzoek naar het effect van een bewegingsprogramma op risicofactoren voor hart- en vaatziekten bij ouderen. Sinds 1997 is ze werkzaam bij verschillende onderzoekscentra van het RIVM, eerst als (senior-)onderzoeker en projectleider en later in verschillende managementfuncties.

Gezonde leefstijl en gezondheidsbevordering
Centraal in haar werk staat het bevorderen van een gezonde leefstijl en ze richt haar onderzoek op de (kosten)effectiviteit van programma’s en beleidsmaatregelen die ongezond gedrag tegen gaan. Hierbij concentreert ze zich op interventies om de sociale en fysieke omgeving van mensen te verbeteren. Sinds 2007 bekleedt ze de leerstoel Gezondheidsbevordering en Beleid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze diverse promovendi begeleidt en lesgeeft aan master- en bachelor studenten op gebied van Preventie en Beleid.

Het College van Bestuur noemt Schuit ‘een capabele bestuurder met een goed inzicht in de ontwikkelingen binnen de sociale wetenschappen. Zij is een verbindend leider, creatief, bevlogen en inspirerend. Tevens heeft zij een respectabel nationaal en internationaal netwerk. Met haar wetenschappelijke ervaring, haar bestuurlijke vaardigheden en haar persoonlijkheid zal zij een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de koers die de universiteit en de faculteit voor de komende jaren hebben ingezet.’

HomeThema'sProfessionals