Activiteit

Themabijeenkomst risicogerichtheid: Nuchter omgaan met risico's

20 april
Type: Bijeenkomst

Een ingestorte dugout. Een stralingsincident. Een brand in een seniorencomplex. Een overstroming. Deze grote en kleine crises zijn niet ondenkbaar voor veiligheidsregio's. Hoe gaat u vanuit de veiligheidsregio met deze risico's om en voorkomt u een risico-regel-reflex? Welke risico's zijn relevant, zowel landelijk als regionaal? Niet alle risico's zijn tenslotte te beinvloeden. De visie 'Risicogerichtheid' kan veiligheidsregio's helpen om nuchter ?n anders met risico's om te gaan. Hoe? Dat lichten we u graag toe tijdens de themabijeenkomst risicogerichtheid op 20 april 2016.

Themabijeenkomst risicogerichtheid
Tijdens de themabijeenkomst licht directeur veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Carlo Post, de visie kort toe. Post is nauw betrokken bij de totstandkoming van de visie. Wat levert de visie de veiligheidsregio's op en hoe deze te implementeren? Lector Crisisbeheersing van Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), Menno van Duin, daagt u vervolgens uit om nuchter om te gaan met gezondheids- en veiligheidsrisico's aan de hand van enkele casussen. Vervolgens gaat u in subgroepen uiteen om het nuchter omgaan met risico's op een casus toe te passen.

Programma

12.15 uur 13.00 uur Inloop en lunch
13.00 uur 14.30 uur Toelichting visie 'Risicogerichtheid', door directeur veiligheidsregio Carlo Post
'Nuchter omgaan met risico's', door Lector Crisisbeheersing Menno van Duin
14.30 uur 15.00 uur Pauze
15.00 uur 16.00 uur Behandelen casus in subgroepen
16.00 uur 16.15 uur Plenaire afsluiting
16.15 uur 17.00 uur Netwerkborrel

Genodigden en aanmelden
Voor de themabijeenkomst zijn de volgende personen uitgenodigd:
Hoofden Risicobeheersing en plaatsvervangers, contactpersonen netwerk Regionaal Risico Profiel, Hoofden GHOR, contactpersonen netwerk Risicobeheersing GHOR, co?rdinerend gemeentesecretarissen, professionals van gemeenten en veiligheidsregio's op het gebied van risicogerichtheid/risicobeheersing en Hoofden Veiligheidsbureaus.

U kunt zich aanmelden met een IFV-account. Aan de themabijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie
Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met het Congresbureau van het IFV via tel. 026 355 2400.

De bijeenkomst risicogerichtheid is een gezamenlijk initiatief van het Veiligheidsberaad, IFV, Raad Directeuren Veiligheidsregio, GGD GHOR Nederland, Brandweer Nederland en de Managementraad Bevolkingszorg.


 
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.