Nieuwsbericht

Onderzoek naar psychosociale gevolgen van het schietincident in Alphen aan den Rijn

31 oktober 2011 | 1 minuut lezen

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn is de GGD HM gestart met een onderzoek naar de psychosociale gevolgen van het schietincident in de Ridderhof.

Vorige week zijn diverse direct betrokkenen door de GGD aangeschreven om medewerking te verlenen aan een onderzoek naar de psychosociale gevolgen van het schietincident in De Ridderhof. 9 april 2011 is voor veel mensen een schokkende ervaring geweest.

Uit vergelijkbare gebeurtenissen is bekend dat veel mensen ook na langere tijd nog gevolgen van zo’n gebeurtenis kunnen ondervinden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geadviseerd een onderzoek uit te voeren. De Gemeente Alphen aan den Rijn heeft de wettelijke taak om via onderzoek inzicht te verwerven in de gezondheidstoestand van degenen die worden getroffen door een ramp.

Gewonden, nabestaanden, geregistreerden door de gemeente, winkelpersoneel, hulpverleners en flatbewoners van Aidaplein, Carmenplein en een gedeelte van de Wederikstraat (van 16 jaar en ouder) zijn aangeschreven voor het onderzoek. Bij de brief die betrokkenen hebben ontvangen, is een vragenlijst toegevoegd. In mei 2012 volgt een tweede vragenlijst.

Zodra de gegevens van de twee vragenlijsten zijn verwerkt, wordt een rapport gepubliceerd, waarin alleen totaalresultaten worden vermeld. De ingevulde vragenlijsten zijn anoniem.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden via http://www.ggdhm.nl/__news/2034/Onderzoek-naar-psychosociale-gevolgen-van-het-schietincident-in-Alphen-aan-den-Rijn/

HomeThema'sProfessionals